follow here

Magical Kingdom <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d599063578276649251\x26blogName\x3diScha+Llyod+%E2%99%A1\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://pusheenlovejeremy.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://pusheenlovejeremy.blogspot.com/\x26vt\x3d-6083633619086901048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
ϟ Posts


ϟ Owner


ϟ Babes


» Hello! It's been awhile
Saturday, April 30, 2016 | 2:08 PM | 0 love letter(s)

Hi and assalamualaikum semua? Apa khabar dengan you all semua? Hahaha lamanya tidak update blog. Maklumlah, sejak kebelakangan ini aku busy dengan life aku sendiri. Ada banyak perkara yang aku kena uruskan. Perkara apa tu? lol you guys perlu tahu juga ka? Hm, rasanya tidak perlulah okay? Hahaha! Okay, actually I don't even know what to write anymore. My mind is so full of unnecessary thoughts and right now, it's already 4AM! I should be sleeping by now. Okay enough with that. Makin lama makin merapu pula aku kahkahkahkah! Sebenarnya, ada something yang aku nak luah but kalau luah dekat sini nanti jadi public lah depression aku ni kan. Tell me, is it normal to be extremely happy and sad at the same DAMN time? Is it just me? Or orang di sekeliling aku pun mostly pernah rasa benda yang sama or currently dalam situation yang sama dengan aku? I feel like my whole life is slowly falling apart. Like honestly, I have been through a lot these past few months and orang di sekeliling aku start berubah. Berubah menjadi something yang aku langsung tidak suka! Langsung tidak kenal! WHY ME?! Well, that's the question I have been thinking about lately. Yeah maybe ini semua just ujian dari Allah untuk aku. Aku cuba untuk berfikir ke arah yang lebih positif. I'm trying to surround myself with positive vibes from now on cause I really want to live a healthy and stress-free life cehhh!

By the way, last week aku ada dapat offer untuk pergi interview - asasi TESL dekat uitm. Diorang cakap agak susah nak enter asasi TESL dekat uitm ni cause sometimes english dapat A- pun kena reject. Huuu nasib aku lah dapat A solid untuk english T^T so aku pergi lah last week and Alhamdulillah, everything went well but ada something yang buat aku rasa risau sehingga sekarang T^T the writing test was quite tough! but do able juga lah. Ada words yang aku langsung tidak pernah jumpa lol apa yang dikatakan oleh senior asasi tesl haritu memang benar lah agaknya. Comprehension punya part tu memang buat aku confused tahap ultraman kuasa tiga T^T hopefully, i will get selected into this programme. Alahhh, kalau tak ada rezeki pun, yang lain still ada. Actually, ada niat nak sambung form 6 atau matriculation but not really sure lagi lah ^^' Kalau dapat sambung form 6, lepas form 6 nanti insyaAllah nak sambung degree in TESL dekat UM! University Of Malaya My dream university since i was a little kid lol ^.^ god please ease everything for me! Aku nak sangat capai cita cita aku jadi lawyer atau guru english. Well, semuanya tidak mustahil kalau ada usaha dan doa, kan? Berkat dari ibu bapa pun jangan lupa! Teringat pula naik form 4 dulu suka suka mahu pursue study dalam bidang science hanya disebabkan minat subject BIOLOGY. Unfortunately, biology aku dapat B+ sahaja dalam spm T^T It's okay lah, usaha tidak seberapa pun ada niat kau nak capai A untuk bio, aesya -_- sedarlah wahai diri! I'm quite satisfied with my result but I know I can do better if aku study dari awal. I studied last minute for my SPM examination. Like, 2-3 weeks before SPM lol sangatlah lucu bila aku dapat flashback balik zaman aku SPM. Aku study sejarah seminggu sebelum SPM and daripada gred C+ dalam trial terus dapat A solid untuk SPM. Biology pula dari gred E dalam trial terus dapat B+ time spm - for biology, it only took two days for me to finish the entire chapters for both form 4 and form 5. Hm, rasa menyesal? Memang ada but there's nothing I can do about it. I can't change the past. If only I could turn back time, I swear I would do things differently T^T sometimes rindu sangat nak jadi best student macam dulu. Entah setang apa ja yang merasuk diri ini LOL

Sepanjang cuti spm aku ni, all I do is eat and sleep and mereput dekat dalam bilik and also fangirling over bands 24/7 seperti biasa. Aku banyak spend masa dengar lagu pop punk/rock bands macam 5sos, one ok rock, good charlotte, blink 182, green day, linkin park, hoobastank and many more. I might not look like the type of girl who loves to listen to pop punk/rock bands but I spend 90% of my time listening to them lmao! Hm, it's almost 5am. Better aku pergi tidur dulu. That is all for today! InsyaAllah kalau ada masa lagi, aku akan update something OK! Goodbye for now :)


← Magical |
Welcome Sweetie


I'm Aysha Bakri the owner of this super duper dull site. Do follow my blog but copying and ripping are not allowed at here. Thank you

Talk To Me

"Harsh words are not allowed!"

Never Be

Massive applause for them. Thanks for your help! And please do not open my page source (Y)

» Base codes by : Ainnad rocks
» Edited by : Myself
» Photos & Icons : We♥It | Tumblr
» Background : Mr. Google